Winst voor VVW 1

28-08-2017

V.V.W.1 wint van buur Strandvogels.

Na de gewonnen kermiswedstrijd (5-0) tegen Sporting Andijk was afgelopen zondag Strandvogels de tegenstander voor een oefenwedstrijd. Op een zonnige zondagmiddag in Onderdijk betraden beide teams het veld om het spelritme weer op te pakken na de zomerstop. Zonder hoofdtrainer Marco Boots maar vervangen door 2e trainer Erik Smit met assistent Dennis Deen begon de wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was het aftasten voor beide teams. In de 8e minuut moest er door V.V.W. aan de noodrem worden getrokken in het strafschopgebied, de scheidsrechter was onverbiddelijk en wees naar de stip. Door een goede redding van V.V.W. keeper Marco Smit wist Str.speler Jordy Weel de thuisclub niet op voorsprong te brengen. Naarmate de wedstrijd vorderde was er van voetbal geen sprake meer. Dat je onderling niet van elkaar wilt verliezen is begrijpelijk, maar om dit met onnodige overtredingen te doen is niet leuk. In de 25e minuut kwam V.V.W. met 10 man te staan. Aanvoerder Joris Schouten vond het nodig om na balverlies nog even na te trappen. De scheidsrechter toonde terecht direct rood, zo'n actie is als aanvoerder bepaald geen voorbeeldfunctie. Ondanks een man minder situatie kreeg V.V.W. meer grip op de wedstrijd. In een sublieme aanval was het Patrick Schilperoort die de 0-1 maakte. Met deze stand gingen beide teams de rust in. Na rust werd er na overleg 11 tegen 11 gespeeld. De 2e helft zag er beter uit dan voor rust. Er werd meer gevoetbald en de overtredingen werden vergeleken voor rust minder.

De nodige wissels werden ingebracht en het was invaller Huub Steltenpool die de 0-2 scoorde. Strandvogels kreeg ook z'n kansen, het dacht de 1-2 te maken maar er werd gescoord in buitenspelpositie. De vlag van V.V.W. grensrechter Rob Kolenberg ging omhoog en de scheidsrechter keurde dit doelpunt dus af. Vlak daarna was het wederom Huub Steltenpool die voor V.V.W. de 0-3 wist te maken. Strandvogels kreeg ook nog wel zijn kansen maar wist deze niet in doelpunten om te zetten. In de laatste minuut was het Rob Neuvel die met een schitterende lob de eindstand op 0-4 bepaalde. Met deze eindstand werd de 2e oefenwedstrijd gewonnen. Strooide Strandvogels zand in de ogen bij V.V.W.? Beide teams komen elkaar nl. nog een keer tegen, V.V.W. lootte Strandvogels voor de beker. Deze wedstrijd is op zondag 17 september thuis op Sportpark "de Westrand". Aanstaande zondag is de 1e bekerwedstrijd, AGSV komt dan bij V.V.W. op bezoek voor de 1e bekerwedstrijd aanvang 14.00 uur. Ook voor deze wedstrijd bent u van harte welkom op "de Westrand"!

Gerard Mol

Foto: penalty-stopper Marco Smit