Verschrikkelijke blessure zorgt voor een vroegtijdig einde 1e wedstrijd van het seizoen van VVW!

25-09-2017

15 min. voor het einde van de wedstrijd, een door merg en been klinkende schreeuw van een jonge speler van St-George is waardoor alles en iedereen in en rond het veld wordt opgeschrikt. Je weet dan gelijk het is goed maar dan ook goed mis. Van opzet is echter geen sprake, het gebeurt in een duel om de bal tussen een aanvaller en verdediger iets wat regelmatig voorkomt tijdens een wedstrijd ditmaal echter met grote gevolgen. De rechterenkel van speler Wesley Klerk hangt er vreemd bij en hij vergaat van de pijn. De ambulance is gelijk gebeld, maar het duurt nog zeker 15 min. voordat deze er eindelijk is. Zwaar aangeslagen hebben beide partijen inmiddels de kleedkamers opgezocht en in overleg met de scheidsrechter is het verstandige besluit genomen om de wedstrijd niet meer uit te spelen. Van de trainer van VVW Marco Boots hoorde ik dat Wesley een breuk in het been en de enkel heeft opgelopen en dat alle banden die de zaak bij elkaar moeten houden ook kapot zijn, en er minimaal 2 operaties nodig zullen zijn. Een verschrikkelijk lange weg te gaan dus. Na de wedstrijd komen uiteraard ook de emoties los bij de speler van VVW, alhoewel het in een fair duel om de bal was, is hij diep onder de indruk van het gebeurde en de opgelopen blessure van zijn tegenstander. Het is tenslotte een spelletje voor je plezier en als het dan zo dramatisch eindigt voor je tegenstander ben je als speler ook behoorlijk van slag. In de nabespreking van de wedstrijd zal daar nog op teruggekomen worden met trainersstaf en team. Namens VVW wensen wij Wesley Klerk heel veel beterschap een voorspoedig herstel toe!
De stand was op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd 2-1 voor VVW en zal op een nader te benoemen datum nog moeten worden uitgespeeld. Groet Peter Schilperoort. Foto's van de wedstrijd kijk in het menu Foto's