VVW behaalt moeizame overwinning!

03-10-2017

VVW behaalt moeizame overwinning!

SC DYNAMO - VVW (2-2) 2-3

Het spel van VVW oogde tegen de nieuwkomer in de 3e klasse in de 1e helft helemaal niet goed. Veel te veel balverlies, onzuivere passes maar vooral geen rust in de ploeg. De tegenstander gaat daar op een gegeven moment van profiteren. In de 23e min. komt Dynamo door een persoonlijke fout van een VVW verdediger dan ook op 1-0. Niets aan de hand zou je zeggen we rechten de rug en pakken het weer op, echter het loopt niet bij VVW en gaan meer tegen zichzelf spelen dan tegen de tegenstander. Door wederom een persoonlijke fout kan een speler van Dynamo van randje 16 aanleggen en zijn schot gaat via onderkant lat en de rug van keeper Marco Smit over de doellijn en staat VVW na 35 min. op een 2-0 achterstand die we niet zo maar gaan ombuigen. Althans zo lijkt het want als Patrick Schilperoort in de 16 onderuit wordt gehaald wijst de arbiter onverbiddelijk naar de stip. Laat dat karwei maar over aan Joris Schouten en de 2-1 is een feit. Gaat VVW dan beter voetballen nee dat ook weer niet. Maar in de 45ste min. gooit VVW en nog één keer een mooie aanval uit, via Patrick komt de bal bij Joris die met een geweldige inspeelpass Rob Neuvel in stelling brengt en deze voor de onverwachte gelijkmaker zorgt.

In de kleedkamer zal het tijdens de theepauze wel gedonderd hebben want in de 2e helft zien we een beter spelend VVW hoog druk zettend waardoor Dynamo veel op de eigen helft wordt teruggedrongen en bijna niet meer aan aanvallen toekomt. De kansen komen er maar voor het verzilveren ervan moeten we toch wachten op de 70ste min. Als Patrick Schilperoort vanuit het middenveld wordt gelanceerd zijn mannetje weet uit te spelen de bal onder de doelman van Dynamo schuift en het is 2-3. Hierna voetbalt VVW de wedstrijd op karakter uit en kunnen we de 1e 3 punter bijschrijven.

Er is nog een hoop werk aan de winkel voor de TS om VVW vanaf minuut 1 dominant voetbal te kunnen laten spelen, maar hier gaat zeker aan gewerkt worden. Op zondag 8 oktober om 14.00 uur gaan we zien hoe VVW het doet tegen de andere nieuwkomer RKAV Volendam. Komt allen naar de Westrand voor een hopelijk mooie pot voetbal en gezelligheid in de kantine.

Foto's van de wedstrijd kijk in het menu Foto's.

Groet Peter Schilperoort.