VVW verliest ruim van effectief Volendam

09-10-2017

VVW verliest ruim van effectief Volendam

Het woord “scorebordjournalistiek” gebruikte Co Adriaanse eens een keer na een ruime nederlaag van AZ. Er werd hem toen voorgelegd dat AZ n.a.v. de uitslag weinig had te vertellen. Dat toen niet zo was, want AZ speelde toen ondanks de negatieve uitslag een goede wedstrijd. VVW verloor zondag, maar VVW speelde qua veldspel en inzet een goede wedstrijd. Volendam was echter heel effectief. In de 2e en 45e minuut van de eerste helft was VVW achterin twee keer wat onachtzaam en dat werd onmiddellijk afgestraft. 0-2! In de tussenliggende tijd was VVW de betere ploeg en creëerde kansen. De keeper van Volendam wist een prima inzet van Joris Schouten evenzo te pareren. Tom Smit had na een mooie actie net wat kracht tekort voor een hard gericht schot. Rob Neuvel en Joris Schouten zagen hun kansen net voorlangs gaan. VVW hield druk op de goal van Volendam. In de 35e minuut werd Patrick Schilperoort door de keeper van Volendam vol in de rug gesprongen en de bal had op de stip gemogen. Dat gebeurde echter niet. Er kwamen nog een paar kansen, VVW vergat zichzelf te belonen en scoorde de eerste helft niet.

Scorend vermogen is ook een voetbalterm en die was deze wedstrijd wel op zijn plaats. Het ontbrak VVW de gehele wedstrijd aan scorend vermogen, terwijl men wel kansen bleef creeeren. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Na vier minuten een schot van Jesse de Hoog op de lat. Volendam kwam met tien man te staan, na een handsbal op de doellijn van een Volendam speler. Deze moest met een rode kaart het veld verlaten. De toegekende penalty werd door Joris Schouten gemist. Voor de eerste keer geen ‘zekerheidje’. Geen aansluitingstreffer, maar VVW bleef druk op de goal houden van Volendam. De kansen werden niet omgezet in een goal en dat deed Volendam wel, wederom 2x, bij haar counters. Waarbij de derde goal een hele mooie treffer was. Een ruime nederlaag die hard aan kwam, maar geen recht deed aan het spelbeeld. De goals tellen echter en hopelijk weet VVW in haar volgende wedstrijden zichzelf te belonen met goals. Zondag bij Purmerend uit. De blinde poule werd deze keer gewonnen door Paul Koomen. Foto's van de wedstrijd kijk in het menu Foto's van deze website.