Mooie overwinning VVW

15-10-2017

VVW trekt 1-0 voorsprong over de streep tegen Purmerend

VVW liet twee dingen zien deze wedstrijd. Dat het met goed voetbal een tegenstander een tijdlang onder druk kan zetten en als het moet de mouwen opstropen en er voor gaan. VVW was 60 minuten lang de betere partij. De eerste helft heeft VVW niets weg gegeven, maar wel een aantal kansen gecreëerd. Lex Schilperoort was in het eerste bedrijf met een aantal mooie acties de meest opvallende speler. Met één van die acties beloonde hij zichzelf en VVW en tekende op fraaie wijze de 1-0 aan. Lex bleef de eerste helft gaan en benutte telkens goed de ruimtes waar hij in liep of zelf creëerde. Aan de andere kant liet Jesse de Hoog zich goed gelden en was bij mooie aanvallen betrokken. Aangegeven door o.a. Joris Schouten. Dat de 0-2 niet viel was het enige onbevredigende.

Purmerend had daarbij het nodige geluk. Een bal van de doorgebroken Jaap Sneeboer ging snoeihard via onderkant lat en binnenkant paal in de handen van de keeper. Dat had een mooie treffer geweest. VVW behield het betere van het spel en werkte geconcentreerd naar de rust toe. Rob Neuvel kreeg in de eerste helft nog een gele kaart. De keeper had de bal duidelijk los, maar de overigens prima leidende scheidsrechter, beoordeelde het gaan voor de bal van Rob voor aanvallen van de keeper. Geel!

In de tweede helft gebeurde er genoeg. VVW liet zich even onder druk zetten door Purmerend, maar wist er tot de 60e minuut goed onderuit te voetballen. VVW bleef de aanval kiezen in eerste gedeelte van de tweede helft, maar beloonde zichzelf wederom niet. Bij één van de aanvallen raakte Lex Schilperoort geblesseerd aan de knie en ging met een brancard van het veld. Op weg naar ziekenhuis voor onderzoek. Triest voor, naar wat later bleek, onze matchwinnaar. Ook jammer voor het geheel, want Purmerend begon langzaam de wedstrijd naar zich toe te trekken. Paul Neuvel kwam voor Lex in het veld en Huub Steltenpool verving Tom Smit. Purmerend werd helemaal de betere ploeg toen Rob Neuvel zijn tweede gele kaart kreeg en VVW met tien kwam te zijn. Eén van de weinigen die toen rustig bleef was Jesse de Hoog, maar onze mannen waren even helemaal de kluts kwijt. Eén keer Vrouwe Fortuna op de lat, alhoewel Marco Smit de bal nog met zijn vingertoppen aantikte. Marco had ook nog een prachtige katachtige redding, waarbij hij de bal uit de bovenhoek tikte. Voetballend hadden we het zwaar, maar wat dan siert is, als het voetballend niet gaat, dat er dan hard wordt gewerkt. De inzet was te prijzen en er werd gestreden voor elke meter. De laatste vijf minuten wisten we buiten hard werken ook weer wat voetballen was. O.a. Stijn Meester wist deze wedstrijd verschillende keren vanuit de achterhoede met overzicht, naast zijn verdedigende taak, goed voor de opbouw te kiezen.

Met een paar messcherpe counters wist VVW tegen het einde de neutrale toeschouwer te boeien, maar daar had de fel coachende Marco Boots geen boodschap aan. Samen met de supporters was het voor hem ook billen knijpen en was hij superblij met het eindsignaal. Waar VVW precies staat dit seizoen moeten we nog bekijken. Wat wel duidelijk is, is dat er goed gevoetbald kan worden en als dat niet gaat, worden de mouwen opgestroopt. Dat wordt door de trainersstaf en de trouwe supporters van VVW zeer gewaardeerd. Het was onder een blakend zonnetje een mooie en boeiende pot voetbal mannen!!! Op het moment van schrijven was de status van de blessure van Lex Schilperoort nog niet bekend.

Dames VVW halen volle buit bij en op Texel

Komen de mannen niet meer op Texel, de dames wel. En die doen dat met enorme slagkracht en behaalden op het eiland Texel tegen de gelijknamige tegenstander een prachtige 8-1 overwinning. Dat was een stuk vrolijker brood voeren op de terugweg aan de meeuwen. Top dames, gefeliciteerd.