VVW vergeet te scoren!

30-10-2017

VVW- GRASSHOPPERS (1-1) 1-3
De uitslag doet anders vermoeden, maar het was toch echt VVW dat een overdaad aan kansen creëerde. Echter de kansen benutten blijkt elke wedstrijd weer het struikelblok van deze selectie. Zo ook de wedstrijd afgelopen zondag tegen de Grasshoppers uit Hoogwoud die de eerste 10 minuten gelijk lieten zien waarvoor ze op het veld staan. Direct fel uit de startblokken veel fysiek met daarbij een flink portie theater richting de corpulente scheidrechter die daar ook nog eens gevoelig voor bleek te zijn. Het leverde hen veel vrije trappen op echter dat waren dan ook de enige wapenfeiten. VVW pakte het initiatief na die 10 min. vrij snel over en liet zien dat er best goed gevoetbald kan worden. De kansen dienden zich aan maar er stond altijd wel een speler van Grasshoppers die het schot kon blokken of op de doellijn en de keeper die echt een topdag had wist er ook veel uit te houden. Een vrije trap van Joris Schouten ging helaas net over het doel en de opgelegde kansen voor Rob Neuvel en Jesse de Hoog wilden er ook niet in. Een lange bal van Grasshoppers waarvan de aanvaller kon profiteren omdat 2 VVW verdedigers elkaar aanstaarden en een keeper die als aan de grond genageld bleef staan leidde tot de 0-1. Op slag van rust kwam VVW terecht op 1-1 door een prachtige voorzet van Jesse de Hoog die door Tim Neuvel fraai werd ingekopt.
De 2e helft was koud begonnen of de 1-2 was alweer een feit. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van een “Grasshopper” en met de verraderlijke wind belandde zijn “zondagsschot” wat zo kan je het wel noemen in de kruising, onbereikbaar voor keeper Marco Smit. Waar het in de 1e helft nog een boeiend spektakel was voor de toeschouwers zakte het niveau van beide ploegen in de 2e helft ver onder de middelmaat. Spelers hadden moeite om de bal naar de eigen kleur te schieten, laat staan een fatsoenlijke aanval op te bouwen. Grasshoppers wist dan ook nog eens wat onsportieve trucs uit de kast te halen om het spel voor VVW te vertragen dan wel te ontregelen. Zoals veelvuldig de bal weggooien of trappen, hinderlijk in de weg staan en veel theater bij een mogelijke “overtreding” met daarbij een scheidsrechter die weigerde hier tegen op te treden. Het verzandde al snel in een rommelige wedstrijd. De trainer van VVW besloot dan maar om een aantal wissels door te voeren voor nieuwe impulsen. Thijs Schouten, die een meer dan voortreffelijke invalbeurt had kwam er in voor Ton Kolenberg en niet veel later werd Stijn Meester vervangen door Huub Steltenpool. Dit resulteerde in een meer aanvallender speelstijl met wat meer risico’s. En wederom is het VVW die een aantal kansen krijgt maar verzuimde de gelijkmaker te scoren. Dan komt de factor geluk ook om de hoek kijken want in de 85ste min. gaat keeper Marco Smit opzichtig de fout in en is de 1-3 een feit. Kees Korver kwam Tom Smit vervangen, die als aanspeelpunt altijd bereikbaar was. Echter met het afmaken van de kansen de laatste weken veel moeite heeft en dat is wel waar je als spits op beoordeeld word. De scheidsrechter besloot dat het mooi was geweest en floot het eindsignaal en zo verloor VVW opnieuw kostbare punten. Komende zondag 5 november om 14.00 uur speelt VVW uit tegen de inmiddels medekoploper Westfriezen. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, maar VVW doet het altijd erg goed op het Sportpark ’t Krijt, Tot dan. Foto's van de wedstrijd kunt u terug zien op de website van VVW in het menu Foto's. Groet Peter Schilperoort.