Westfriezen-VVW

05-11-2017

Westfriezen - VVW 0-0

Westfriezen-VVW was een wedstrijd die niet echt een winnaar verdiende. Als er al een winnaar moest komen, dan had VVW dat i.v.m. de spelopvatting meer verdient. Westfriezen speelt bij voorkeur met veel mensen achter de bal om er vervolgens met een counter snel uit te komen. Beide ploegen kwamen in hun spelopvatting niet tot hun beste spel. VVW wist deze wedstrijd het balbezit niet om te zetten in goed aanvallend voetbal en Westfriezen wist in de omschakeling niet tot heel veel goede aanvallen te komen.

Bij opkomst van VVW realiseerde iedere VVW’er zich hoe blij we mogen zijn met onze sponsor Plantenkwekerij Gitzels BV. Opkomend in de nieuwe uit-tenues, die er mooi en stijlvol uit zien, zag het er voor het beginsignaal prima uit. Daarna was een onmachtig VVW tegen een verdedigend Westfriezen niet in staat om er een hoge amusementswaarde van te maken. Beide ploegen wisten hun medespelers niet of nauwelijks te bereiken en speelde het spel zich soms af op een heel klein speelveld. Het duurde tot de 23e minuut dat VVW gevaarlijk kon worden. De bijna doorgebroken Tom Smit werd ten koste van een gele kaart onreglementair afgestopt. De daaruit voortkomende vrije trap, door Joris Schouten genomen, verdween even boven de lat over het doel. In de 32e minuut kreeg Paul Neuvel geel. Even daarna werd Rob Neuvel binnen de zestien in de rug gelopen, maar de scheidsrechter vond het geen penalty waard. De laatste vijf minuten van de eerste helft zette VVW meer druk op het Westfriezen doel, maar echt kansen leverde dat niet op. In de laatste fase van de eerste helft werd een speler van Westfriezen vlak aan de zijlijn, maar binnen de lijnen verzorgt. Toen de scheidsrechter er naar toe ging, ging de speler snel buiten het speelveld staan. De speler was niemand tot last. Deze speler had al eerder geel gehad en de scheidsrechter waardeerde deze actie ook met geel. 2x geel is rood. Dat konden speler, Westfriezen-aanhang en VVW-aanhang niet waarderen! Deze onnodige gele kaart die uitsluiting tot gevolg had.

Onder de rust even in gesprek met Lex Schilperoort. Herstellende van een meniscusoperatie. Over ongeveer zes weken voor de volgende operatie van de voorste kruisband. Lex verwacht januari 2019 weer te kunnen voetballen. Deze week begint hij bij zijn werkgever met zittend werk. De impact van de zware blessure is groot. Namens VVW succes en sterkte bij dit hele proces Lex.

De tweede helft was, ondanks dat VVW een man meer had, een vervolg van de eerste helft. VVW speelde iets beter, maar veel echte kansen leverde dat niet op. Hetzelfde gold voor Westfriezen. Beide doelmannen hoefden ook geen spectaculaire reddingen te verrichtten om hun doel schoon te houden. Op het einde van de tweede helft nog een paar aardige pogingen, waarbij die van Rob Neuvel de beste was door de bal over de keeper te plaatsen, maar de bal belandde naast het doel. Huub Steltenpool was de tweede helft voor Paul Neuvel in het veld gekomen en de vanuit een blessure terug gekeerde Raymon Koning kwam voor Tom Smit. Dat kan de smalle selectie goed gebruiken dat spelers terug keren van een blessure. We gaan er vanuit dat VVW over een paar weken het spel beter speelt, want inzet en spelopvatting hoeven niet te veranderen.

Wat het melden waard is, is dat het tweede team ook tegen Westfriezen speelde. Zij wonnen de uitwedstrijd met 4-3. Raymond Koning speelde daar om minuten te maken een helft prima mee en Stefan Otsen speelde de hele wedstrijd prima. Dave Kok nam beheerst twee doelpunten voor zijn rekening. Een lekkere teamoverwinning. Het tweede speelt komende zondag tegen een hoofdklasser om 10.00 in Uitgeest voor de beker. VVW 1 speelt donderdagavond 9 november de resterende speeltijd van de dit seizoen eerder gestaakte wedstrijd tegen St. George. Om 20.00u op het kunstgrasveld bij VVW. Wie weet tot dan?

Foto's van de wedstrijd kijk in het menu Foto's