VVW-SEW 1-3

20-11-2017

VVW vervalt in herhaling tegen SEW en verliest met 1-3

Bij VVW was de inzet goed, het spel bij vlagen goed, het creëren van kansen lukte goed, maar de afwerking? VVW heeft een negatief doelsaldo, maar wie het hele seizoen VVW volgt weet dat het saldo positief had kunnen zijn. Dan moeten de kansen wel benut worden. VVW en SEW wisten het spel beiden wel in kansen om te zetten. De 1e poging namens VVW was van Joris Schouten in de vorm van een schot ver van de goal. Gestopt door de keeper. Even later een prima inzet van Tom Smit, maar tegen de paal. Joris Schouten met een spectaculaire omhaal, maar trof geen doel. De 1e aanval van SEW betekende de 0-1 door een in de lange hoek geplaatste bal. Vlak na de tegengoal een paar keer een inzet van Joris Schouten op SEW goal en telkens geblokt. De aanvoerder bleef het goede voorbeeld geven en VVW hield druk op het SEW doel. Joris Schouten zette Raymon Koning alleen voor de keeper, maar zijn volley, een in één keer genomen bal, trof geen doel. SEW wist er vlak daarna goed uit te komen. De bal ging over de VVW-verdediging heen en kwam op rechts bij SEW-speler Meester terecht. Deze scoorde bijna op identieke wijze in de lange hoek de 0-2.

Het tempo in de wedstrijd lag aardig hoog, dus dat behoefde VVW niet op te schroeven. VVW ging door waar het gebleven was met zo af en toe aanvallend spel. De bal ging rond de 35e minuut van Tim Neuvel naar Rob Neuvel en vervolgens naar Paul Neuvel die hem voor gaf op Tom Smit. Zijn inzet werd onder de lat net over getikt door de keeper van SEW. Ook SEW liet zich niet onbetuigd, maar Marco Smit haalde de bal uit de korte hoek en tikte de bal even later onder de lat vandaan over het doel. Bij een lange trap van achteruit werd Jaap Sneeboer gevonden en die stiftte de bal mooi over de keeper heen. Goeie goal Jaap! Vlak voor rust had VVW haar aansluitingstreffer. 1-2

Bij start tweede helft kwamen Thijs Schouten en Stefan Otsen voor Tim Neuvel en Paul Neuvel. VVW ging door waar het in de eerste helft gebleven was. Druk zetten op doel SEW op zoek naar de gelijkmaker. Na vijf minuten kreeg VVW terecht een pingel. Een prima mogelijkheid voor de gelijkmaker. De hard werkende Tom Smit schoot de bal echter naast het doel en de 1-2 kon dus niet worden omgebogen. VVW wist de bal in de ploeg te houden en SEW kon de counter kiezen. Dat leverde over en weer kansen op. Echter geen doelpunten voor VVW. Des te langer de gelijkmaker uit bleef des te opportunistischer VVW ging spelen. Dat leidde niet tot altijd goed spel, maar men bleef er met volle inzet voor gaan. Koen Verlaat moest er met een blessure af en verdween richting Eerste Hulp Post van het WFG. Dit om een scheurtje boven zijn oog te laten hechten. Sterkte ermee Koen. Dave Kok kwam voor Koen en dat betekende dat Stefan Otsen in het hart van de verdediging kwam te spelen. Er kwamen nog kansen voor een paar van onze spelers, maar VVW kwam wederom niet tot scoren. SEW in de slotminuut toen het spel open lag wel en voor de statistieken werd 1-3. VVW had minimaal een gelijk spel verdiend.Maar zo werkt het niet bij dit spel. De goals bepalen de uitslag en die scoorde VVW wederom te weinig. Daar houden we ons aan vast, dat we kansen blijven creëren. Het kan niet anders dat dan het dubbeltje vanzelf een keer onze kant op valt. De blinde poule werd deze keer gewonnen door Ineke Verlaat. Ineke stelde het gewonnen bedrag weer beschikbaar voor een wedstrijdbal. Foto’s van de wedstrijd genomen door Dirk Haakman: kijk in het menu Foto's van deze website. Komend weekend i.p.v. zondag op zaterdagavond uit naar SC. Spirit in Hoogkarspel aanvang 19.30 uur. Wie weet tot dan?