SC.Spirit-VVW 1-1

27-11-2017

Flitsende start VVW tegen Spirit krijgt geen vervolg

De pen nog niet eens in de hand en rustig een plekje zoeken of Rob Neuvel had zijn derde treffer voor VVW achter de Spirit-goalie liggen. Een hele mooie goal. Dan ga je er eens goed voor staan, want dat geeft de supporter adrenaline. Die overigens nodig was op deze koude herfstavond in Hoogkarspel. Het was fijn te zien dat Stefan Otsen na heel lang te zijn weg geweest, door een zware blessure, weer onbevangen stond te ballen. De eerste 20 minuten leek het erop dat het een goede wedstrijd zou worden van VVW-zijde. Zeker toen in de 15e minuut een tweede treffer volgde. De enige die buitenspel of een mogelijke overtreding constateerde was de leidsman! Er stonden veel voetballers in de zestien, maar een ieder zag een geldige goal. Verbaast vervolgden beide ploegen hun spel. Spirit uiteraard gretiger dan VVW. Hier had gewoon 0-2 op het scorebord moeten staan. Het bleef echter 0-1 en beide ploegen streden nog een minuut of vijf met dezelfde inzet en goed spel, waarbij VVW de bovenliggende partij was. Langzaam kwam Spirit in de wedstrijd, maar langzamerhand ontspon zich een eenzijdig duel wat kijkplezier betreft. Beide ploegen hadden steeds meer moeite de bal in de ploeg te houden. Af en toe leek het of de bal veel door de lucht moest gaan en was het van beide zijden soms een flipperkast. Belangrijk was wel dat een goed spelende Stijn Meester de bal van de lijn haalde zodat VVW met een voorsprong kon rusten. Bij rust gauw de warme kantine in, die daarna gezellig vol bleef.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Waarbij beide ploegen niet veel echte kansen wisten te creëren. En anders wisten beide keepers de ballen te pareren. Spirit zette in het tweede bedrijf wel meer druk en had één hele goede aanval. Dat betekende, Marco Smit kansloos latend, de gelijkmaker. Tim Neuvel kwam voor Ton Kolenberg, Dave Kok voor Jaap Sneeboer en Paul Neuvel voor Raymon Koning. Al deze wissels wisten ook geen verandering in het spelbeeld te krijgen. De eindstand van 1-1 was een prima eindstand. Geen van beide ploegen kon het recht op een overwinning claimen. De publieke belangstelling was goed, de VVW-aanhang was goed vertegenwoordigd, maar geen idee wat men vond om op een zaterdagavond naar hun club te gaan kijken.