Sterk spelend VVW brengt koploper 1e nederlaag van het seizoen toe!

04-12-2017

VVW- Beemster (1-0) 3-1
Eindelijk werden de kansen nu wel omgezet in doelpunten en heeft VVW dan ook verdiend gewonnen. Een mooie wedstrijd met 2 voetballende ploegen die vol voor de winst wilden spelen. Vanaf de aftrap was duidelijk dat Beemster niet voor niets de 1e periode heeft gewonnen, snelle behendige spelers die vanuit elke linie mee naar voren opkwamen met daarbij een “beer” van een centrumspits. VVW moest zich daar even op instellen en erg soepel ging dat nu ook weer niet. De verdedigers hadden grote moeite met de snelle “Beemsters” maar uiteindelijk kreeg men er steeds beter vat op. Na 9 minuten was het raak Joris Schouten gaf de bal mee aan Jesse de Hoog die de bal klaar voorgaf op Rob Neuvel en voor zijn 4e seizoen treffer kon aantekenen. Beemster liet zich hier niet van de wijs brengen en voerde de druk op het doel van VVW op Keeper Jelle Meester ingevallen voor de aan zijn hamstring geblesseerde Marco Smit moest gelijk vol aan de bak en wist met uitstekend keeperswerk de nul te houden. De mooiste redding van vanmiddag was niet van Jelle maar van Stijn Meester die op de “terugweg” een kopbal, die de spits van Beemster al aan het vieren was met een onnavolgbare actie nog van de doellijn wist weg te koppen, en we zodoende met 1-0 de rust in konden gaan.
Dat Beemster er in de 2e helft alles aangelegen was om snel de aansluitingstreffer op het sinds de brand al niet meer werkende scorebord te krijgen werd al snel duidelijk want in de 1e 10 min. werd de druk zo hoog opgevoerd dat onze verdediging de bal niet lekker weg kreeg en de 1-1- een feit was. Zou het dan toch weer…………spookte het in de hoofden van de trainers Marco Boots, assistent Erik Smit en de toeschouwers. Maar VVW pakte de goede manier van spelen weer op, één team één taak! En in de 67 min. Beloonde Ton Kolenberg zijn prima spel na “diep” gestuurd te worden door Tim Neuvel met een schitterende schuiver met links langs de doelman van Beemster 2-1. Vanaf dat moment had Beemster niet heel veel meer in te brengen daarbij was het geloof bij VVW zo sterk dat de ene na de andere aanval op het doel van Beemster werd gelanceerd maar helaas kwam er geen doelpunt meer uit voort. Op de bevrijdende treffer moesten we wachten tot de 90e min. Toen Joris Schouten de voor de geblesseerde Raymond Koning in het veld gekomen Patrick Schilperoort wegstuurde deze zijn man uitkapte, het overzicht bewaarde en Tom Smit in staat stelde om na lange tijd weer eens het net te vinden. Het werd gevierd alsof we net het kampioen hadden gewonnen zo blij was iedereen voor Tom en Tom natuurlijk zelf ook helemaal compleet uit zijn dak. Met de 3-1 was de wedstrijd gespeeld. Belangrijk om even te vermelden dat ik vandaag een prima scheidsrechter heb gezien die beide teams liet voetballen maar duidelijk de kaders aangaf en daar naar handelde, zo mogen we ze wel vaker zien! Conclusie VVW krijgt eindelijk loon naar werken, het publiek keert tevreden huiswaarts of gaat voor de 3e helft naar de warme en gezellige noodkantine. A.s. zondag om 14.00 uur neemt VVW het wederom thuis op tegen Hercules Zaandam opnieuw één van de huidige koplopers van de 3e klasse. Wie weet tot dan! De blinde poule werd gewonnen door Bart Boos en in het minutenspel was Niels Bakker de gelukkige winnaar. Foto's van de wedstrijd van thuisfotograaf Dirk Haakman kijk in het Foto's.
Door Peter Schilperoort

VVW2 – ZAP2 (2-1) 2-2
Het 2e speelde vandaag door blessures en andere omstandigheden noodgedwongen met een aangepast elftal en deed dat niet onverdienstelijk lange tijd zag het er naar uit dat de 3-1 ging vallen, maar de mooiste kansen gingen er helaas niet in. Het engeltje op de schouder van VVW vond het tijd om ermee op te houden en ZAP scoorde verdiend de gelijkmaker. Gezien de kansenverhoudingen niet terecht misschien maar zo is het nu éénmaal. Ook V.V.W.2 speelt a.s. zondag thuis, om 11.00 uur neemt VVW het thuis op tegen FC. Den Helder.