VVW is heel blij met haar 'zorgteam'

20-01-2018

VVW is heel blij met haar ‘zorgteam’!

Caroline Vriend, Emil Langeveld en Ton Kolenberg vormen samen het team waarop de leden van VVW een beroep kunnen doen bij blessures. Caroline en Emil zijn sportmasseur en Ton is daarnaast fysiotherapeut bij https://www.fysio-wfo.nl/ Emil is alleen sportmasseur bij VVW-voetbal en heeft daarnaast een baan in de autobranche. Leuk om te melden en dat doet Emil met trots is dat Emil drie voetballende zoons heeft: “De jongste bij de mini’s van VVW en de twee oudere kinderen bij respectievelijk JO-12 en JO-14 Hollandia te Hoorn”. Emil verzorgt de sporters/sportsters van VVW op de dinsdag. Emil vertelt dat hij het leuk vind omdat: ”hij het mooi vindt jonge mensen te begeleiden, de diversiteit in blessurebehandelingen en de uitdaging ze weer fit te krijgen”. Caroline sluit zich bij deze woorden aan. Emil is nu zo’n 1 ½ jaar aan VVW verbonden en Caroline recent.

Caroline is op de donderdag aanwezig en regelmatig op zondag waarbij zij aansluit bij VVW 1 heren. Caroline heeft aan de Huygendijk 19 te Wervershoof ook haar praktijk aan huis(06 23447393). “Hamstrings, kuiten, onderrug o.a.” noemt Caroline en geeft aan: ”ik masseer bijvoorbeeld ook sporters die de triatlon doen en daar hebben ze weer andere blessures dan bij voetbal”. Emil en Caroline doen het met veel plezier. Beiden verwijzen door naar de fysiotherapeut als dat nodig is. Ton Kolenberg is fysiotherapeut en ondersteunt ook Emil en Caroline weer wanneer deze zijn verhindert. Ton zit zelf in de selectie, dus staat er dan ook midden in en zijn er korte lijnen tussen de drie verzorgers. Ton komt in de praktijk van WFO-Fysio ook weer leden tegen van VVW die daar worden behandeld of behandeld ze in deze praktijk zelf. Bijvoorbeeld de vorig jaar zwaar geblesseerde Lex Schilperoort, die nu bij hem revalideert en ook in afwachting van zijn volgende operatie is. Caroline, Emil en Ton kunnen van elkaar leren met al hun ervaring tezamen.

Er wordt ook gebruik gemaakt van sporttape en indien nodig van kinesiotape. Het verschil tussen de gewone sporttape en de Kinesio Tape ligt in het feit dat de Kinesio Tape rekbaar is tot 130-140 % van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. De Kinesio Tape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.

Als ze praten over hun vakgebied gaat dat gepaard met grote betrokkenheid voor de sporter/sportster. VVW laat u op deze manier dan ook graag kennis maken en is heel blij dat Caroline, Emil en Ton hun kennis ten uitvoer brengen voor onze vereniging en het willen delen. Het is ook een rijk gevoel als club dat er op deze mensen een beroep kan worden gedaan door de leden. Want ze zijn letterlijk en figuurlijk in goede handen!

Foto: Dirk Haakman